Andere seksproblemen& seksvragen waarvoor je bij She Too terecht kunt:
Seksualiteit en intimiteit tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling verandert er veel in jouw lichaam. Daarnaast gieren er allerlei hormonen door jouw lijf. Misschien ervaar je tijdens de zwangerschap, met name in het tweede trimester juist extra veel zin in seks. Misschien vindt jij of jouw partner het best wel eng nu je zwanger bent. Misschien voel je je lichamelijk niet fijn. Voel je je heel vrouwelijk en sexy in je zwangerschap of vind je de verandering van jouw lijf heel moeilijk. Dit kan allemaal impact hebben op jullie seksleven.

Ook komt er een hele verantwoordelijkheid bij na de bevalling, de zorg voor jullie kindje. Korte nachten, weinig tijd voor jezelf en oververmoeidheid zullen je niet onbekend voorkomen. Daarnaast zal je tijd nodig hebben om te herstellen van de bevalling. Misschien zie je jezelf wel eventjes alleen als moeder. En is er helemaal geen aandacht voor jullie als geliefde naast vader en moeder. Uiteraard heeft dit allemaal gevolgen voor jullie seksualiteit. Als je merkt dat de seksualiteit, vertrouwen in jouw lijf en zin hierin na verloop van tijd niet terugkomen, is het wellicht fijn hier eens in mee te laten denken.

Seksverslaving of omgaan met een partner met een seksverslaving.

Het hebben van seksuele verlangens is normaal en gezond. Maar wanneer de behoefte obsessief en dwangmatig wordt, is iemand verslaafd aan seks. Een seksverslaafde probeert via seks een dag door te komen, met een probleem om te gaan of te vluchten uit de realiteit. Mensen vinden in dit geval geen rust voor hun behoefte bevredigd is door bijvoorbeeld seksuele handeling of het kijken naar porno. Een seksverslaving heeft dus eigenlijk weinig te maken met seks, dit is net als bij bijvoorbeeld een eetprobleem de manier te dealen met gevoelens en of situaties. Als jij jezelf hierin herkent of jij hebt een partner met een seksverslaving, is het belangrijk hier hulp bij te krijgen.

Seks en een negatief zelfbeeld.

Best veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam. Niet gek ook, we worden aan alle kanten geconfronteerd met perfectie. De (sociale) media loop over met foto’s van ‘fitgirls’ en modellen. Vind jij het moeilijk om van seks te genieten omdat je jouw lichaam niet mooi vindt of je ervoor schaamt? Als dit jou in de weg staat plezier te beleven in bed, is het goed om hieraan te werken. Ik kan met jou samen kijken wat jij nodig hebt om op een positievere manier naar jezelf en jouw lichaam te kijken. En kan je helpen te leren van jouw lichaam te houden!

Seks met ziekte en/of beperkingen.

Gaat seks bij jou niet zo vanzelf door beperkingen en of ziekte? Super vervelend! Misschien is dit vroeger wel anders geweest, en heb je er veel moeite mee om afscheid te nemen van jouw seksleven zoals het eerder was. Of voel je je schuldig naar jouw partner. Heb jij er behoefte aan om hier eens over te delen. Of wil jij graag hulp in het zoeken naar alternatieven manieren om opnieuw van seks te leren genieten.

Problemen rondom seksuele geaardheid.

Heb jij moeite om jouw seksuele geaardheid te accepteren? Of merk je dat je in verwarring bent, omdat je zoekende bent en het eigenlijk eventjes niet zo goed weet. Kom jij gevoelens van schaamte, angst of depressie tegen? Voel jij je eenzaam en durf je jouw ontdekkingstocht niet te delen? Of ben je er net achter gekomen dat je homoseksueel, biseksueel of tansgender bent en zou je hier graag een over praten. Misschien is het wel fijn om dit eens te delen met iemand die wat verder van je vandaan staat. En misschien is online coaching voor jou wel een veilige opstap naar hulp in jouw proces. Of je nu nog zoekende bent of er al uit bent, en of je nu alleen wilt delen of praktische hulp wilt om in jouw omgeving te gaan delen, ik denk graag met je mee.

Aseksualiteit.

Je kunt aseksualiteit zien als een geaardheid, net zoals hetero-, bi- of homoseksualiteit. Je kiest hier niet bewust voor. Als iemand aseksueel is kan hij of zij zich wel aangetrokken voelen tot een persoon, maar ervaart hij of zij geen lustgevoelens. Er is geen erotische chemie aanwezig. Aseksualiteit wordt meestal pas een probleem als iemand een relatie krijgt. Vaak krijgt de partner hier last van en hiermee de persoon zelf. Daarbij voelen veel mensen die aseksueel zijn zich niet begrepen of afgewezen. Het bespreekbaar maken hiervan kan heel lastig zijn. 

In coachingsgesprekken kan jij ruimte nemen om te delen wat het met jouw doet en kan ik met je meekijken in dingen waar jij tegenaan loopt in jouw dagelijks leven. Mensen die aseksueel zijn kunnen meestal best intimiteit ervaren, zolang dit maar niet seksueel getint is. Ik kan samen met jou en eventueel met jouw partner kijken welke vormen van intimiteit voor jullie belangrijk zijn en waarin jullie elkaar wel kunnen vinden. Hierbij kun je denken aan knuffelen, kussen en strelen. Maar ook aan dingen samen ondernemen, of intieme gesprekken of emoties samen delen. Ook kunnen we bespreken of er eventueel dingen zijn op seksueel gebied die voor jou wel oké zijn, ondanks je hier niet veel plezier aan beleeft. Hierbij is het heel belangrijk dat dit niet over jouw grenzen gaat. 

Seksvragen / Seksproblemen